20 نکته خاص در پخت مرغ خانگی خوشمزه از زبان کاربران نی نی سایت!
پخت مرغ در خانه، با وجود سادگی ظاهری، فوت و فنهای خاص خودش را دارد. برای اینکه یک مرغ آبدار، خوشطعم و مجلسی داشته باشید، بد نیست نگاهی به تجربیات کاربران نی نی سایت بیاندازیم. این 20 نکته، چکیدهای از نظرات و دستورالعملهای محبوب در بین کاربران این سایت است:
این نکات به شما کمک میکند تا یک مرغ عالی در خانه درست کنید!
- ✅مرغ رو حداقل نیم ساعت قبل از پخت از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسه.
- ✅برای طعم بهتر، مرغ رو از شب قبل با پیاز، سیر، ادویه و آبلیمو مزهدار کنید.
- ✅زعفران دمکرده، راز خوشمزگی و رنگ زیبای مرغ شماست.
- ✅برای از بین بردن بوی زُهم مرغ، از زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل استفاده کنید.
- ✅برای جلوگیری از خشک شدن مرغ، در قابلمه را حتماً ببندید.
- ✅اگر میخواهید مرغ شما طلایی و برشته بشه، در دقایق آخر پخت، شعله بالا را روشن کنید.
- ✅به جای آب، از آب مرغ یا مخلوط آب و آبلیمو برای پخت استفاده کنید.
- ✅برای خوشطعم شدن سس مرغ، کمی رب انار به آن اضافه کنید.
- ✅اگر عجله دارید، مرغ را در زودپز بپزید. اما مراقب باشید که زیاد نپزد و له نشود.
- ✅هویج و فلفل دلمهای، عطر و طعم بینظیری به مرغ میدهند.
- ✅برای یک سس غلیظ و خوشرنگ، کمی آرد را در روغن تفت دهید و سپس به سس اضافه کنید.
- ✅اگر مرغ را سرخ میکنید، حتماً قبل از سرخ کردن، آن را خشک کنید تا روغن کمتری جذب کند.
- ✅اضافه کردن کمی کره در حین پخت، طعم و بافت مرغ را بهتر میکند.
- ✅برای جلوگیری از چسبیدن مرغ به ته قابلمه، از شعله ملایم استفاده کنید.
- ✅قبل از اضافه کردن ادویهها، آنها را کمی تفت دهید تا عطرشان آزاد شود.
- ✅اگر رژیم دارید، پوست مرغ را جدا کنید.
- ✅برای پخت مرغ شکمپر، حتماً داخل شکم مرغ را با نخ و سوزن بدوزید تا مواد بیرون نریزد.
- ✅بعد از پخت، اجازه دهید مرغ کمی استراحت کند تا آبدارتر بماند.
- ✅برای یک طعم متفاوت، از آلو و قیسی در کنار مرغ استفاده کنید.
- ✅یادتان باشد، عشق مهمترین چاشنی در پخت غذاست!

با این نکات مرغ شما خوشمزه تر خواهد شد.
به نظر شما چه نکته دیگری در پخت مرغ مهم است؟
20 تجربه نی نی سایتی ها در آشپزی خانگی مرغ
1. مرغ زعفرانی آبدار، راز مزه اش چیه؟
خیلی از نی نی سایتی ها میگن برای داشتن مرغ زعفرانی آبدار، حتماً از ران مرغ استفاده کنید. سینه مرغ زود خشک میشه. ماریناد کردن مرغ با پیاز رنده شده، آبلیمو، زعفران، نمک و فلفل حداقل 2 ساعت قبل از پخت، طعمش رو خیلی بهتر میکنه. بعضی ها هم میگن اضافه کردن کمی ماست چکیده به مواد مرینت باعث میشه مرغ نرم تر بشه. یه نکته مهم دیگه، شعله ملایمه. اجازه بدید مرغ با حرارت کم بپزه و آبش رو پس بده. اواخر پخت، کمی کره و زعفران اضافه کنید تا رنگ و طعمش عالی بشه. یادتون باشه، مرغ رو بیش از حد نپزید، چون خشک میشه. برای سرو، میتونید با سیب زمینی سرخ شده و برنج زعفرانی تزیینش کنید.
2. مرغ سوخاری ترد و خوشمزه در خانه
پودر سوخاری خونگی خیلی بهتر از آماده هاست! نون باگت خشک شده رو آسیاب کنید و با ادویه های دلخواه مخلوط کنید. مرغ رو اول توی آرد سفید، بعد تخم مرغ زده شده و بعد پودر سوخاری بغلتونید. برای اینکه پودر سوخاری خوب به مرغ بچسبه، بعد از آغشته کردن به پودر سوخاری، یه ربع بذارید توی یخچال. روغن باید داغ باشه اما نه خیلی زیاد که مرغ بسوزه. با حرارت متوسط سرخ کنید. بعد از سرخ شدن، روی دستمال کاغذی بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه. اضافه کردن کمی پودر سیر، پودر پیاز و پاپریکا به پودر سوخاری، طعمش رو عالی میکنه. برای سس کنارش، سس مایونز، کچاپ و خردل رو با هم مخلوط کنید.
3. راز خوشمزگی مرغ شکم پر
مواد داخل شکم مرغ رو خوب تفت بدید تا مزه خامی نداشته باشه. از آلو بخارا، قیسی و کشمش برای داخل شکم مرغ استفاده کنید تا طعم ملس داشته باشه. قبل از گذاشتن مرغ داخل فر، پوستش رو با روغن زیتون و ادویه ها ماساژ بدید. برای اینکه مرغ خشک نشه، داخل سینی فر آب بریزید. دمای فر رو کم کنید و بذارید مرغ آروم آروم بپزه. هر از گاهی از آب مرغ روی پوستش بریزید تا براق و خوشرنگ بشه. برای طعم بهتر، میتونید از گردو خرد شده هم داخل مواد شکم پر استفاده کنید.
4. مرغ ترش شمالی، اصیل و خوش عطر
سبزیجات معطر (گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) نقش خیلی مهمی توی طعم مرغ ترش دارن. حتماً از سبزی تازه استفاده کنید. گردو رو آسیاب کنید و با رب انار و آب نارنج مخلوط کنید. این سس اصلی مرغ ترشه. مرغ رو جدا سرخ کنید و بعد به سس اضافه کنید تا آروم بپزه. برای طعم ملس، میتونید کمی شکر به سس اضافه کنید. اگر رب انار ترش استفاده میکنید، مقدار آب نارنج رو کمتر کنید. اجازه بدید مرغ با حرارت ملایم بپزه تا سس غلیظ بشه و به خورد مرغ بره. مرغ ترش رو با کته سرو کنید و از طعمش لذت ببرید.
5. خورشت مرغ آلو، طعم نوستالژیک
آلوها رو قبل از پخت یه کم خیس کنید تا نرم بشن. پیاز رو خوب سرخ کنید تا طلایی بشه و خورشت خوشرنگ بشه. مرغ رو با پیاز تفت بدید و بعد رب گوجه فرنگی اضافه کنید. آلوها رو در نیم ساعت آخر پخت اضافه کنید تا له نشن. برای طعم ملس، میتونید کمی شکر یا عسل به خورشت اضافه کنید. اضافه کردن کمی زعفران به خورشت، عطر و طعمش رو بهتر میکنه. خورشت مرغ آلو رو با برنج سرو کنید.
6. مرغ بریانی، یه غذای خوشمزه و مجلسی
مرغ رو با پیاز، سیر، زنجبیل و ادویه های بریانی خوب مزه دار کنید. برنج رو جدا بپزید و آبکش کنید. مرغ رو با کمی روغن سرخ کنید. لایه لایه برنج و مرغ رو توی قابلمه بریزید و دم کنید. میتونید از سیب زمینی سرخ شده، پیاز داغ و کشمش برای تزیین استفاده کنید. زعفران دم کرده رو روی برنج بریزید تا خوشرنگ بشه. مرغ بریانی رو با ماست و خیار سرو کنید.
7. جوجه کباب تابه ای، سریع و خوشمزه
تکه های مرغ رو کوچیک برش بزنید تا زودتر بپزه. مرغ رو با پیاز رنده شده، آبلیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل مزه دار کنید. تابه رو خوب داغ کنید و مرغ ها رو توش بچینید. با حرارت بالا سرخ کنید تا آب نندازه. میتونید از فلفل دلمه ای رنگی هم توی تابه استفاده کنید. جوجه کباب تابه ای رو با نون یا برنج سرو کنید. برای طعم بهتر، میتونید از ماست و سس مایونز هم توی مواد مرینت استفاده کنید.
8. مرغ با سس پرتقال، طعمی متفاوت
مرغ رو با نمک و فلفل مزه دار کنید و سرخ کنید. آب پرتقال، پوست رنده شده پرتقال، شکر و سرکه بالزامیک رو با هم مخلوط کنید. مرغ رو به سس اضافه کنید و بذارید با حرارت کم بپزه. سس پرتقال باید غلیظ بشه و به خورد مرغ بره. برای تزیین میتونید از خلال پوست پرتقال استفاده کنید. مرغ با سس پرتقال رو با پوره سیب زمینی یا برنج سرو کنید. میتونید از کمی زنجبیل هم توی سس استفاده کنید.
9. کتلت مرغ، یه شام سبک و خوشمزه
مرغ پخته شده رو رنده کنید یا چرخ کنید. سیب زمینی آبپز رنده شده، پیاز رنده شده، تخم مرغ، آرد سوخاری، نمک و فلفل رو با مرغ مخلوط کنید. مواد رو خوب ورز بدید و به شکل کتلت در بیارید. کتلت ها رو توی روغن سرخ کنید. کتلت مرغ رو با نون یا برنج سرو کنید. برای طعم بهتر، میتونید از سبزیجات معطر هم توی مواد کتلت استفاده کنید. سس گوجه فرنگی کنار کتلت خیلی خوشمزه میشه.
10. ناگت مرغ خونگی، سالم و خوشمزه برای بچه ها
سینه مرغ رو چرخ کنید. پیاز رنده شده، سیر رنده شده، آرد سوخاری، نمک، فلفل و ادویه های دلخواه رو با مرغ مخلوط کنید. مواد رو خوب ورز بدید و به شکل ناگت در بیارید. ناگت ها رو توی آرد سفید، تخم مرغ زده شده و پودر سوخاری بغلتونید. ناگت ها رو توی روغن سرخ کنید. ناگت مرغ رو با سس کچاپ سرو کنید. میتونید ناگت ها رو توی فر هم بپزید تا سالم تر باشه.
11. خوراک مرغ و قارچ، یه غذای ساده و سریع
مرغ رو تکه ای خرد کنید و با پیاز تفت بدید. قارچ ها رو اسلایس کنید و به مرغ اضافه کنید. نمک، فلفل و ادویه های دلخواه رو اضافه کنید. میتونید کمی خامه هم به خوراک اضافه کنید تا خوشمزه تر بشه. اجازه بدید خوراک با حرارت کم بپزه و آبش کشیده بشه. خوراک مرغ و قارچ رو با نون یا برنج سرو کنید. میتونید از فلفل دلمه ای هم توی خوراک استفاده کنید.
12. دلمه مرغ، یه غذای شیک و خوشمزه
پوست مرغ رو جدا کنید و استخوان ها رو دربیارید. مرغ چرخ کرده، برنج پخته، سبزیجات معطر، لپه پخته، پیاز داغ، زرشک و ادویه های دلخواه رو با هم مخلوط کنید. مواد رو داخل پوست مرغ بریزید و بدوزید. دلمه رو توی سس گوجه فرنگی بپزید. اجازه بدید دلمه با حرارت کم بپزه و سس به خوردش بره. دلمه مرغ رو با برنج سرو کنید. میتونید از آلو بخارا هم توی مواد دلمه استفاده کنید.
13. مرغ شکم پر با انار
مرغ رو تمیز کنید و با آبلیمو و نمک مزه دار کنید. داخل شکم مرغ رو با گردو، پیاز داغ، دانه انار و سبزیجات معطر پر کنید. مرغ رو داخل فر بذارید و با حرارت کم بپزید. میتونید از سس انار هم برای طعم دار کردن مرغ استفاده کنید. هر از گاهی از آب مرغ روی پوستش بریزید تا خشک نشه. مرغ شکم پر با انار رو با برنج سرو کنید. اضافه کردن کمی رب انار به مواد داخل شکم مرغ، طعمش رو عالی میکنه.
14. رولت مرغ، یه غذای مجلسی و شیک
سینه مرغ رو باز کنید و با بیفتک کوب کمی بکوبید تا نازک بشه. روی مرغ رو با مواد دلخواه (پنیر، ژامبون، سبزیجات) بپوشونید. مرغ رو رول کنید و با نخ آشپزی ببندید. رولت رو توی روغن سرخ کنید و بعد داخل فر بذارید تا بپزه. میتونید رولت رو توی سس قارچ یا سس گوجه فرنگی هم بپزید. رولت مرغ رو بعد از پخت برش بزنید و سرو کنید. رولت مرغ رو با پوره سیب زمینی یا سبزیجات بخارپز سرو کنید.
15. مرغ با سس سویا و زنجبیل
مرغ رو با سس سویا، زنجبیل رنده شده، سیر رنده شده و کمی عسل مزه دار کنید. مرغ رو توی تابه سرخ کنید. میتونید از سبزیجات خرد شده (فلفل دلمه ای، پیازچه) هم توی تابه استفاده کنید. اجازه بدید سس غلیظ بشه و به خورد مرغ بره. مرغ با سس سویا و زنجبیل رو با برنج سرو کنید. میتونید از کنجد برای تزیین غذا استفاده کنید. اضافه کردن کمی روغن کنجد به سس، طعم آسیایی به غذا میده.
16. ته چین مرغ، یه غذای اصیل ایرانی
مرغ رو بپزید و ریش ریش کنید. زرده تخم مرغ، ماست، زعفران و روغن رو با هم مخلوط کنید. برنج رو آبکش کنید و با مواد تخم مرغی مخلوط کنید. ته قابلمه رو روغن بریزید و نصف برنج رو بریزید. مرغ ریش ریش شده رو روی برنج بریزید و بقیه برنج رو روی مرغ بریزید. ته چین رو دم کنید. ته چین مرغ رو با زرشک و خلال پسته تزیین کنید.
17. استروگانف مرغ
سینه مرغ رو نواری خرد کنید و با پیاز تفت بدید. قارچ رو اسلایس کنید و به مرغ اضافه کنید. آرد رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. شیر یا خامه رو اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ بشه. نمک، فلفل و پودر پاپریکا رو اضافه کنید. استروگانف مرغ رو با سیب زمینی سرخ کرده سرو کنید. میتونید از جعفری خرد شده برای تزیین استفاده کنید.
18. پیتزا مرغ و قارچ خانگی
خمیر پیتزا رو آماده کنید یا خودتون درست کنید. روی خمیر سس گوجه فرنگی بمالید. مرغ پخته و خرد شده، قارچ اسلایس شده، فلفل دلمه ای خرد شده و ذرت رو روی خمیر بریزید. پنیر پیتزا رو روی مواد بریزید. پیتزا رو داخل فر بذارید تا پنیر آب بشه و خمیر بپزه. پیتزا مرغ و قارچ رو بعد از پخت برش بزنید و سرو کنید. میتونید از زیتون سیاه هم روی پیتزا استفاده کنید.
19. کرپ مرغ و اسفناج
کرپ رو آماده کنید. مرغ پخته و خرد شده رو با اسفناج پخته و پنیر ریکوتا مخلوط کنید. مواد رو داخل کرپ بریزید و بپیچید. کرپ ها رو داخل فر بذارید تا گرم بشن. میتونید کرپ ها رو با سس بشامل سرو کنید. کرپ مرغ و اسفناج یه غذای سبک و خوشمزه است. اضافه کردن کمی جوز هندی به مواد داخل کرپ، طعمش رو بهتر میکنه.
20. سالاد الویه با مرغ ریش ریش
سیب زمینی و تخم مرغ رو آبپز کنید و رنده کنید. خیارشور رو نگینی خرد کنید. مرغ پخته شده رو ریش ریش کنید. همه مواد رو با سس مایونز، نمک و فلفل مخلوط کنید. سالاد الویه رو حداقل یک ساعت داخل یخچال بذارید تا خنک بشه. سالاد الویه رو با نون یا به عنوان پیش غذا سرو کنید. میتونید از نخود فرنگی هم توی سالاد الویه استفاده کنید.






